A nyugalom szigete a Király utcában rejtőzik

Arioso Café

A mandulatej okozta őrület, lényegesen megnehezíti számomra a kávévásárlást. Rendkívül kevés azoknak a kávézóknak a száma, ahol alternatív tejkén tartanak ilyet. Legnagyobb bánatomra általában csak a szója- és rizstej van terítéken. Egy ilyen kálváriajárás közben találtunk rá az Arioso Caféra, amely a Király utcában bújik meg, szó szerint. Hiszen szinte észre sem veszi az ember, ahogy eljön mellette. Csak egy gyönyörű virágboltot lát, és halad tovább.

fullsizerender_51.jpg

Pedig a kávézóba lépve igazi Tündéroszág tárul fel a kíváncsi szemek előtt. Mindenhol gyönyörű virágok, csodás sütemények, fantasztikus kávé illat. Aztán lelepleződik még egy titok. Van terasz. Belső terasz. Kiérve, az ember el sem hiszi, hogy még mindig Budapesten van, főleg azt nem, hogy a Király utcában. Kint hagytuk a város zaját és csak erre a békés helyre, a nyugalom szigetére koncentráltunk.

Aztán megérkezett a kávénk. Nagy fehér bögrében, antik ezüstkanállal, egy kis virággal díszítve. Mondanom sem kell, hogy mindketten teljesen le voltunk nyűgözve. Soha nem voltam még olyan helyen, ahol a kávém mellé egy virágot is felszolgáltak. Hosszú percekig csak néztük a két kreálmányt (természetesen le is fotóztuk), nem mertünk hozzányúlni, nem akartuk elrontani ezt a csodás látványt.

img_3030.JPG

Végül győzött a kíváncsiságunk, és belekóstoltunk. Isteni ízélmény volt, semmiféle édesítést nem is igényelt. A kávé maga olyan finom és karakteres volt, hogy a mandulatejjel tökéletesen harmonizált. El is üldögéltünk itt egy órát, hiszen a hangulat, és a kávé is fantasztikus volt.

fullsizerender_52.jpg

fullsizerender_53.jpg

Pár nappal ezután úgy döntöttem ide ülök be tanulni, hiszen ennél jobb helyet nem is találhatnék. Két lány ült mellettem a teraszon, és éppen arról beszélgettek, amit mis is megjegyeztünk a múltkor, hogy mennyire el van dugva a hely, mennyi ember lehet, aki csak azért nem tér ide be, mert elhalad mellette. Az egyik lány azt mondta, hogy olyan megnyugtató itt ülni, és nagyon szívesen lakna itt. Majd témát váltottak, én pedig beletemetkeztem az orosz leíró nyelvészet anyagába.

img_3380.JPG

Mindkét látogatásom alatt száz százalékig meg voltam elégedve, mind a kiszolgálással, mind a kávéval. Ajánlom nektek, hogy látogassatok el ide, hiszen abszolút megfizethető, és olyan élményt ad, amit a szürke hétköznapokon élmény felidézni.

Értékelés: 8,5/10

https://www.facebook.com/ariosoflowercafe