Força Coffee Barcelona

Csodálatos négy napot töltöttünk Barcelonában nemrég. Természetesen ott sem hagytunk fel szenvedélyünkkel, a kávézással. Úgy gondoltuk, hogy a szerzett fantasztikus élményeket veletek is megosztjuk, és egy különleges blogbejegyzést írunk.

20161114_231242.jpg

Szombat éjjel érkeztünk meg Spanyolországba. Az utunk nem volt zökkenőmentes, ugyanis eltévedtünk és kilométereket kellett gyalogolnunk a szállásig, ahol szintén nem várt meglepetésekkel szembesültünk. Mindezek után, képzelhetitek hogyan ébredtünk. Kialvatlanul, fáradtan és nyűgösen. Mi más is segíthetne ezen, ha nem egy jó erős fekete? Nyakunkba vettük a várost, hogy felkutassuk a városban kapható ínycsiklandó kávékat. A katedrális melletti téren rá is akadtunk egy hangulatos helyre, ahová azonnal be is ültünk. Reggeli menüt kértünk, így a kávénk mellé még egy rántottára is szert tettünk. A cappuccino maga volt a megváltás. A nyugalom szigetén éreztük magunkat a teraszon ülve, szikrázó napsütésben. Hosszú percekig csak sütkéreztünk és élveztük a forró ital adta élvezetet. 

A Camp Nou-ban tett látogatás mindkettőnkre nagy hatással volt. Csak ámultunk és bámultunk a hatalmas stadionon, a fűnapoztató gépeken (bizony, attól ilyen gyönyörű, hogy speckó kütyükkel melegítik őket), a megszámlálhatatlan mennyiségű trófeán, díjakon, mezeken és emlékeken. Fantasztikus zenei aláfestéssel vonultunk végig ezen a hatalmas építményen, nevetgéltünk a kommentátor állomáson, rácsodálkoztunk a jacuzzira az öltözőben, és büszkén ültünk le a székekre, ahol elképzeltük, hogy milyen is lehet ez tomboló közönséggel, egy óriási rangadón. Kirándulásunkra a habot pedig feltette a csodálatos moccacino, amit a stadion melletti kávézóban fogyasztottunk. Krémes csokoládé az alján, erős fekete a közepén és édes tejszínhab a tetején, kakaóporral megszórva. Az FC Barcelona csapatát eddig is szerettük, de ezek után már biztosan
másként fogunk tekinteni a meccsekre a tévében.

20161107_121219_hdr_1.jpg

Egy újhullámos kávézót is felvettünk a listára. A Satan’s Coffe Corner több internetes oldal ajánlása alapján a legjobb Barcelonában. Kis sikátorokon keresztül vezetett az út, erre a hátborzongató nevű helyre. Annál nagyobb volt a meglepetés mikor odaértünk, hiszen egy kedves kis kávézót találtunk, aranyos baristákkal, hétköznapi emberekkel és karakteres kávéval. Semmilyen más fekete ízéhez nem volt hasonlítható az ott kapott őrlemény. Nagyon intenzív és egyedi italokat kóstolhattunk. A hely egyszerű volt és letisztult. A táblán piros betűkkel figyelmeztettek, hogy itt aztán se szirup, se édesítő, se wifi, semmi. Csak az, ami számít, a legfontosabb, maga a kávé! Tökéletes napindító volt ez számunkra. Ha bármikor Barcelonában jártok, mindenképpen látogassatok el erre a zseniális helyre, az élmény garantált!

Végül pedig egy klasszikust próbáltunk ki. Vajon más országban is ugyanolyan ízű-e, mint itthon? A Costába tévedtünk be, egy csábító frostinóra. Epres sajttortás és belga csokis finomságokkal távoztunk. A gyönyörű palota melletti téren, a katedrális tövében leültünk egy kőre és kiélveztük az utolsó órákat, amiket ebben a pompás városban tölthettünk. A kávé itt sem okozott csalódást, ugyanolyan finom volt, sőt itt még a csokit sem spórolták le a tetejéről. ;) Barcelonából felejthetetlen élményekkel távoztunk. A repülőn ülve könnyes szemmel intettünk búcsút Gaudi remekművének, ahová még biztosan visszatérünk!