Szezám tárulj! Köszöntünk a Frei Cafe Birodalmában.

Frei Cafe

Mikor először jártam a Frei Caféban, annyira lenyűgözött, hogy utána hetekig, sőt hónapokig csak azt akartam inni. Ez a lelkesedésem a mai napig sem hagyott alább. Szívesen ajánlom mindenkinek, hiszen itt kávéban még nem csalódtam. A kávézóláncot Frei Tamás és Langár Tamás álmodta meg. 2007-ben nyitották meg az elsőt Magyarországon, mára pedig ez az ország 2. legnagyobb kávéházlánca.

20170125_172120.jpg

A saját pörkölő- és csomagolóüzem pedig csak hab a tortán. Most éppen a hónap kávéja vonzott minket ide. A Dubaji Kardamomos Burj Cappuccino, aminek névadója a Burj Khalifa felhőkarcoló, a világ legmagasabb épülete.  Megtalálható benne a helyi kávékülönlegesség, a kardamomos, sáfrányos és rózsavizes dubaji kahwa ízvilága. Ehhez társul még a juharszirup és a citromhéj kesernyés aromája, amit a tejszínes gőzölés csal elő.  

                      

Nem hazudok, ha azt mondom, hogy az utóbbi idők egyik legfinomabb kávékreációját sikerült megalkotniuk. Édes, de ugyanakkor citromos. Egyszerűen fenséges. A másik választásunk a Maui Mandula Cappuccino-ra esett. Ennek alapja egy közép-amerikai kávék keverékéből főzött espresso. A tejbe pedig sűrű mandulalét tesznek, amit aztán felgőzölnek. A kettő kombinációjából kerül a pohárba a marcipán ízét idéző isteni ital. Egyszóval ismét olyan élményekkel gazdagodtunk, amiket szívesen mesélünk mindenkinek.

Azonban lehet ezt még fokozni, hiszen az itt található sütiknek kerek e világon nincsen párja. Öt kontinens kreálmányaival ismerkedhetünk meg. Már megkóstoltunk 1-2 finomságot, de a mai édességek mindent vittek. A Velencei Tiramisu Miracolo krémes mascarponéval és ínycsiklandó kávéval varázsolja el a fogyasztókat. A Bourdeaux-i Gesztenye Papille-ra pedig szavakat sem találok. Egyszerre savanykás és édes, úgy ahogy van tökéletes.

                 

Kellemesebb lezárását el sem tudnánk képzelni egy baráti találkozásnak. Bátran kijelenthetem, hogy aki a Frei Cafe-t választja nem lő mellé, hiszen a kávék kb 80%-át már megkóstoltuk. Személyes kedvencünk még a Rioi Kókuszos "Media" Rózsaborssal. Aki pedig szeret kalandozni, annak meleg szívvel ajánljuk a japán kávékat, főleg a Kiotói Szilvás Krémkávét és a Tokiói Gyömbérhabot Málnakávéval. Reméljük meghoztuk a kedveteket, és ellátogattok erre a remek helyre, akár már holnap. ;)

Ár: 570 Ft

Értékelés: 10/10

https://www.cafefrei.com/

https://www.facebook.com/cafefrei/