Kellemes meglepetés Zuglóban!

Cafe Memories

Nem igazán szoktunk ilyen messzire merészkedni, de most éppen arra vezetett utunk, így kerestünk az interneten egy közeli kávézót. A Cafe Memories honlapján irdatlan mennyiségű kávéízesítést találtunk. Rögtön felkeltette az érdeklődésünket, és már előző este azt latolgattuk, milyen finomságot is válasszunk. Az 5-ös buszról leszállva nem túl biztató látvány fogadott minket. A villamos vonalán sétálva kellett haladnunk, hogy megleljük a kis kávézót. Elég lepukkant környéken haladtunk végig, el is gondolkoztunk rajta, hogy visszafordulunk. Aztán megláttuk a picinyke üzletet.

20161019_132703_hdr.jpg

20161019_131818_hdr.jpg

Beléptünk és egy teljesen más világba csöppentünk. Odabent nem emlékszik az ember a kinti életre. A büdösre, a szemétre, a rossz környékre. A kávézóban nyugalom uralkodik. Tele van finomabbnál finomabb sütikkel és szirupokkal. Az őszi sláger a sütőtökpite szirup épp elfogyott, de így is bőven volt miből válogatni. Hosszas hezitálás után, mézeskalácsos és creme bruleé-s kávét választottunk. A barista lány hihetetlen precizitással készítette az italokat. A creme bruleé tetejét megszórta cukorral és egy zsebsárkány segítségével meg is égette. Teljesen olyan volt, mint az isteni francia édesség másolata.

Az ízekben sem kellett csalódnunk. Ínycsiklandó karamell és fenséges mézeskalács ejtett minket rabul. A kávé kiváló ízét pedig a Black Sheep Micro Roastery pörkölőüzemnek és Tóth Gábor hozzáértésének köszönhetjük. Bővebb információt ezen a honlapon találtok :) 

http://black-sheep.hu/kaveink/

A Cafe Memories-ben hátul még egy kis teraszt is találtunk, ahol arra a kis időre szintén ki lehet zárni a külvilágot. A bent töltött idő szuper volt, nagyon örültünk neki, hogy nem riadtunk vissza a rossz környék miatt. Kilépve még egy táblát is megpillantottunk, amin egy gyönyörű idézet ékeskedett, természetesen a kávéról.

Eva Balogh (@eeviicaa) által közzétett fénykép,

 

Csodás élményekkel távoztunk erről a helyről, nagyon pozitívan csalódtunk. Bebizonyosodott, hogy az előítéleteket félre kell tenni, hiszen olyan helyen is találhat kincset az ember, ahol nem is gondolná.