Igenis Kapitány! Újhullámosokra fel! :)

Mindenki mondogatja, a csapból is ez folyik, sorra nyitnak a helyek, ezzel a címkével. Na, de mi is az az újhullám? A „new wave” tulajdonképpen egy mozgalom, aminek célja, hogy a lehető legjobb minőségű kávét nyújtsák nekünk, fanatikusoknak. Az eddig használt keverékek helyett, ezeket az italokat kizárólag egy fajtából készítik, és az olasz pörkölési eljárással ellentétben, az újhullámos kávézóban nem feketére pörkölik a szemeket. Világos vagy közepes pörkölést alkalmaznak, tehát nem égetik el, így küszöbölik ki az eddig megszokott keserű ízt. Ennek az eljárásnak köszönhetően gyümölcsösebb, citrusosabb ízvilággal találkozhatnak a kávémániások. A hullám amerikai Seattle-ből és Ausztráliából indult pár évvel ezelőtt, és szerencsére már nálunk is sorra nyitnak a mozgalmat képviselő kávézók. Mint a kávé nagykövetei, úgy éreztük, mindenképpen ki kell próbálnunk ezeket a helyeket. Szóval az elkövetkező napokban, néhány általunk kiválasztott újhullámos kávézóról olvashattok. Annyit elöljáróban elárulunk, hogy igazi kávéélményért megéri ellátogatni egy-egy különlegesebb helyre. Na, de hogy melyik is a legjobb? Az kiderül a cikkekből! Hát akkor, újhullámosokra fel! :)

Lássuk az elsőt:

20160921_123707_hdr.jpg

Első tesztalanyunk az egyetemünkkel majdnem szemben található Budapest Baristas. A Múzeum körúton egy antikvárium utódaként nyitottak nemrég. A helység nagyon picike, nem az a tipikus beülős és tanulós kávézó. Inkább úgy jellemeznénk, hogy a reggeli sietségben egy napindító elviteles kávéra szívesen beugranánk ide máskor is. Egy kis cappuccinót és lattét választottunk kóstolásra. Ízre mindkettő nagyon karakteres és rendkívül finom volt. Az ország vezető újhullámos pörkölője szállítja az isteni kávét, ami később a poharunkba kerül. A Casino Mocca különféle kávéi rendkívül sokszínűek és mindegyik minőségi élményt nyújt. Mindezek mellett paleo sütemények, cukormentes tápióka- és chiapudingok is rendelkezésre állnak annak, aki esetleg feldobná a délutánját valami kis extrával. A belső design is nagyon szuper, a hatalmas kávégépről szinte le sem tudod venni a szemed. A kézzel írt tábla, amin az italok szerepelnek, nagyon igényesen van kidolgozva, egyszerűen jó ránézni. Ilyenkor sokszor gondolunk arra, bárcsak mi tudnánk ilyen szép betűket kerekíteni. :D A galéria elég szűkös, nagyobb társaságok nem igazán férnének el a belső térben. Kint a körútra nézve egy nádkerítés mögött, két kis asztalkánál fogyaszthatják el a vendégek italaikat. Sajnos a zaj miatt ez egy beszélgetős találkához nem igazán jó választás, de ha esetleg egyedül ülsz be, igazán valós képet fest egy budapesti reggelről vagy délutánról. 

Elvitelre bármikor betérnénk ide egy feketéért, ám sajnos az ára nem éppen diákokra van szabva, hiszen fele annyi kávét kaptunk, mint máshol, ugyanennyi pénzért. Igaz, a mennyiség nem mindig állhat egyenes arányosságban a minőséggel. :) De a következő kávézás még így lehet, hogy csak akkor fog bekövetkezni, ha már menő állásunk lesz valami multinál. :D Összességében azt mondhatjuk, hogy a kávé íze fantasztikus, a hely pedig nagyon stílusos, ahogy egy igazi újhullámos kávézóhoz méltó.

Ár: 690 Ft/ laktózmentesen 790 Ft

Értékelés: 6,5/10

https://www.facebook.com/budapestbaristas/