Szigetindító koffeinbomba?

This is Melbourne Too

Van egy szokásunk, miszerint Magyarország, sőt talán Európa egyik legnagyobb fesztiválja előtt mindig beülünk egy finom kávéra. Tavaly ez a hely a Starbucks volt, ugyanis az almás pités kekszszórásnak képtelenek voltunk ellenállni. Idén egy olyan helyre esett a választásunk, ami nagyon közel van a Hajógyári szigethez. Ez pedig nem más, mint a Madách téren található My Little Melbourne kistesója. Kívülről az egész úgy néz ki, mint egy kis fekete doboz. Elől is egy kis terasz pár asztallal, hátul pedig egy picit nagyobb, kényelmes székekkel és a hideg ellen pokrócokkal, ami hozzá teszem nekünk most kifejezetten jól jött. A teraszról az IBS főiskola épületét lehet látni, amiből rögtön arra következtettünk, hogy suli idő alatt biztosan nagyon népszerű a hely. Két közepes tejes kávét kértünk, ugyanis semmilyen cukormentes szirup, vagy különleges kávé nem található az itallapon. A barista srác az elején kicsit ellenszenves volt, mintha sértésnek vette volna, hogy valaki sziruppal akarja inni a kávéját. Ennek ellenére kiültünk, betakaróztunk, és pár perccel később megkaptuk a rendelt italokat. Nagyon szép kis csészékben voltak, utólag kiderült, hogy egyenesen Új-Zélandról érkeztek. 14012701_1387050211311596_988829595_o.jpg
A hely semelyik részén nem lehet dohányozni, így úgy döntöttünk, hogy megkérjük a srácot, töltse át a kávénkat elviteles pohárba. Jó döntés volt, ugyani ez volt az egyik legjópofább papírpohár, amit eddig láttunk.

13987727_1387050221311595_1934303988_o.jpg

A kávé nagyon finom, intenzív ízű volt. A döcögősen indult kaland a végére jó kis emlékké alakult. A barista srác még viccelődött is velünk, sőt még jó szórakozást is kívánt nekünk a fesztiválhoz. A kávéban hibát nem lehet találni, sőt! Szigetelők, kávéra fel! A fesztivál területén úgysincs nagy választék.

Ár: 700 Ft

Értékelés: 6/10

https://www.facebook.com/thisismelbournetoo/