Darling, please! Vár minket Darjeeling csodálatos világa!

Darjeeling Indiai Tea és Kávéház

Teljesen biztosak vagyunk abban, hogy senki emberfia nem gondolná, milyen kis ékszerdoboz rejlik a 4-es, 6-os villamos vonalának Wesselényi utcai megállójánál. A legtöbb járókelőnek valószínűleg fel sem tűnik, hiszen két iciripiciri kis asztalka jelzi csak, ennek a csodálatos helynek a létét. Mi azonban már egy ideje kifigyeltük, s most el is érkezett a pillanat, hogy próbára is tegyük.

20160929_100910_hdr.jpg

Mikor beléptünk, valósággal Indiában éreztük magunkat. A teafüvek illatai bódítóan mámorosak voltak, azt sem tudtuk, merre kapjuk a fejünket a hatalmas választék láttán. Volt itt minden a teákban, gyümölcs, zöldség, fűszerek, sőt az egyikbe még popcornt is rejtettek. A hely különlegessége, hogy a teákat a megvásárlás előtt megszaglászhatod, aminek az lesz a vége, hogy szinte az összeset meg akarod majd venni. :D Nem viccelünk, a szentpétervári narancsos marcipán és a mézeskalács házikó illata több, mint mennyei. (Az igazi karácsonyi hangulat megteremtéséhez, ez a tea elengedhetetlen!) Nem véletlen, hogy néhány ezekből az isteni teákból már az otthoni polcainkon sorakozik. :)

Na, de térjünk vissza ahhoz, ami számunkra mégiscsak a legfontosabb. A kávé. Rumos-meggyes és mangós kávékreációt kóstoltunk ezen a mesés helyen. Nagyon örültünk neki, hogy végre a kissé már unalmas Monin vanília, karamell és mogyoró szószok mellett, itt különlegesebb ízű és fajtájú szirupokkal találkozhatunk. Végignézhettük, ahogy a barista lány mértani pontossággal és precizitással elkészíti nekünk ezeket a rendkívül különleges kávékat. Ámultunk és bámultunk, mivel nem megszokott, hogy ennyit foglalkozzanak egy-egy ital elkészítésével. Elvitelre kértük a finomságokat, és pluszban hatalmas piros pont a Darjeeling-nek, hogy nagy, átlátszó, műanyagpohárba töltötték a kávéinkat, és pontosan úgy adták a kezünkbe, mintha csak ott fogyasztottuk volna el. Nem spórolták le a tetejéről a tejszínhabot, se a meggy és csokiszószt. Sőt, még apró fehér- és étcsoki forgácsokkal is meghintették a már amúgy is tökéletes kreációkat.

Kezünkben a gyönyörűségekkel indultunk el, hogy leüljünk egy parkban meginni az álomkávékat. Minden várakozásunkat felülmúlta az íz, amit kaptunk. Igazi rum, finom meggyszósz és még annál is lélegzetelállítóbb csokoládé. A mangó sem műízű szirup volt, hanem sűrű püré. Érdemes kipróbálni új párosításokat, ugyanis ez az egzotikus gyümölcs remekül passzolt a feketéhez. Ezt a helyet csak ajánlani tudjuk mindenkinek, ugyanis itt tényleg számítanak a vendégek. Olyan munkát adnak ki a kezük közül, ami szemet gyönyörködtet, és amiért megéri újra és újra visszatérni.

Ár: 680 Ft (mangós) 750 Ft (rumos meggyes)

Értékelés: 9,5/10

https://www.facebook.com/www.dith.hu/