Jegeskávé, akár egy koktél!

Barside

Az elmúlt öt napban az Efott fesztiválon dolgoztam reggeltől estig. Ottani kávéfogyasztásom körülbelül a nullával volt egyenlő, így mikor hullafáradtan hazaértem és megkérdezték tőlem, hogy mi a terv másnapra a válaszom csak ennyi volt: Keríteni egy nagyon finom kávét! Így jutottam el a Barside-ba, ugyanis az egyik kedvenc ebédelős helyem, a Juicy mellett található a Madách térnél. A teraszuk nagyon megnyerő, így természetesen az ember szívesen kerül beljebb.

fullsizerender_80.jpg

Talán úgy tudnám leírni a látottakat, hogy úgy éreztem magam mint Alice csodaországban. A hely nagyon pici, de a design fantasztikus. A falakon tömérdek mennyiségű fapolc, azok pedig roskadásig pakolva italokkal, poharakkal és mindenféle menő kiegészítőkkel.

fullsizerender_81.jpg

Visszatérve az Alice-os hasonlathoz, bennem felmerült, hogy a sok-sok üveg olyan, mintha varázsitalokat tartalmazna, hiszen többféle színben és méretben pompáztak.

A pultos srác nagyon kedves volt, azonnal nekiállt készíteni az általunk kért jegeskávékat. Mi helyet foglaltunk a teraszon, és tűkön ülve vártuk, hogy vajon milyen formában érkeznek majd az áhított italok. Azt még érdemes megemlíteni, hogy alapjáraton ez egy profi koktélbár, olyan kínálattal amitől mindenkinek leesik az álla. Minden hétfőn "Artist Monday" van, ami annyit takar, hogy jobbnál jobb bartenderek érkeznek és kápráztatják el a vendégeket fantasztikus italkölteményekkel. Csak egy példa:

Visszatérve a kávéhoz, kis idő múltán elénk tették a két jegeskávét. Annyira jól nézett ki, hogy véteknek éreztem belerondítani.

fullsizerender_86.jpg

Engem már a pohár maga is lenyűgözött. Természetesen a tetején lévő kávészemek is nagyon mutatósnak bizonyultak. Két szívószállal, jó sok jéggel megspékelve.

fullsizerender_89.jpg

A látvány csillagos ötös, következhetett az ízpróba. Csalódnunk itt sem kellett, igazi olasz kávé felöntve sok tejjel. A Cagliari nevű cég kávéjával dolgoznak, ami 1909 óta a hagyományos olasz pörkölés híve. Külön érdekességként még hozzátenném, hogy a vállalat éves forgalma 150 millió csésze körül van, ami eszméletlen mennyiség. Egy szó, mint száz tökéletes kávéélményt kaptunk a Barside-ban. Biztosan jövünk még fincsi koktélokat kóstolni, és természetesen kávézni is!

Értékelés: 9/10

Ár: 690 Ft

https://www.facebook.com/barside.budapest