Bűnözzetek bűntelenül, egy csésze kávéval!

Low Carb (Károly körút)

Legnagyobb örömömre nemrég az egyetemhez nagyon közel nyitott egy isteni kis cukrászda. Akárhányszor betévedek tátott szájjal állok a süteményes pult előtt, és órákig hezitálok, mire sikerül döntenem.

fullsizerender_40.jpg

Nem tagadom, hogy az édesség iránti fanatizmusom, majdnem akkora, mint a kávéért való rajongásom. Itt ráadásul mind a két szenvedélyemnek egyszerre hódolhatok, ugyanis reggel 8-10-ig szuper menüvel várnak, aminek keretében lehet választani egy sütit és egy kávét is. :)

Szóval egyik alkalommal, mikor itt jártunk rendeltünk egy cappuccinót, valamint választottunk mellé egy gesztenyés muffint és egy karamellás sajttortát. Míg vártunk arra, hogy elkészüljön a kávé alaposabban körbenéztünk. Mindenhol táblákat látni, vicces feliratokkal, amik vagy a tortákhoz, vagy a kávéhoz kapcsolódnak.

A kedvencem ez volt. :D

img_2846.JPG

Megtalálni azonban a koffein kémiai vegyjelét is.

img_2904.JPG

A fenti picinyke rész nagyon otthonos, ahogy igazából az egész üzlet is. Pasztell színű füzetek és gyertyák díszítik a polcokat. A székek és asztalok színesek, a tapétára pedig kicsi kávés poharakat és muffinokat festettek. 

A kávéjukat a Dallmayr Prodomo nevezetű őrleményből készítik. Ez egy kitűnő keverék, ami nemes felföldi kávéfajtákból készül. A különleges pörkölési módja biztosítja gazdag aromáját, amitől íze páratlanná válik. Maga a cég több, mint 300 éves múlttal rendelkezik, nevét egy német kereskedőről kapta. Plusz előny, hogy csomagolt formában mi is bárhol megvásárolhatjuk kávéikat. Nekem nagyon ízlett, tényleg igazán karakteres íze volt. A hangulat pedig csak dobott az értékén, hiszen nyugodtan ücsörögve, kávét szürcsölve és muffint rágcsálva, nincs is olyan dolog, ami elronthatná a kedvemet, Igaz? :D 

A legjobban, mégis az tetszett, hogy mindenféle alternatív tejjel rendelkeztek. Volt is laktózmentes, kókusz, rizs, szója ,mandula. Szóval bárki, akinek gondot okoz a sima tejivás, kedvére válogathat a lehetőségek közül. Ezenkívül cukormentes szirupokat is tartanak, de nem csak csokit és karamellát, extrának van még málna és eper is. Sokat tudnék még áradozni erről a helyről, hiszen azoknak, akik egészséges életmódot folytatnak, azonban néha mégis elcsábulnának néha egy-egy süteményre, borzasztóan nehéz olyan helyet találniuk, ahol mindezt nyújtani tudják. Tehát tortára fel, és bűnözzetek bűntelenül! ;)

https://www.facebook.com/LowCarb.co

Értékelés: 7/10