Nem csak a húszéveseké a világ!

Európa Kávéház

Elegáns külső, barátságos belső. Az Európa Kávéházba lépve az első gondolatunk az volt, hogy nagyon kilógunk innen. Az idősebb korosztály találkahelyének tűnt, és a farmer-póló párosítás nem volt ide illő.

fullsizerender_15.jpg

A kávéházban úgy érzi az ember, hogy visszautazott az időben. A régi bútorok, hatalmas, aranyszegélyes tükrök, mind a régi szalonok hangulatát idézik. A körútról betévedő vendégek tényleg úgy érezhetik, hogy már rég nem 2017-ben vannak. A sok sütemény látványa teljesen magával ragadott minket. Nem is volt kérdés, hogy mindenképpen választunk valamit, az itt díszelgő finomságok közül. Az ország tortáját már régóta megszerettük volna kóstolni, az egyetlen, ami eddig visszatartott az a furcsa zöld színe volt. Most azonban kíváncsiságunk győzedelmeskedett és megrendeltük a tavalyi nyertes süteményt. Mellé pedig egy sima cappuccinot, valamint egy fahéjas-diós lattét kértünk. A lány, aki kiszolgált minket nagyon kedves volt. Kiderült, hogy az ő személyes kedvence az Őrség aranya, vagyis az ország tortája.

fullsizerender_14.jpg

Nem is kellett sokat várnunk, perceken belül megérkezett az áhított sütemény és a két kávé. Rögtön neki is estünk a krémes édességnek. A hatás pedig váratlan volt. Álmunkban nem gondoltuk volna, hogy az ország tortája ennyire finom, A fehércsoki mousse lágyan olvadt a szánkban, a tökmagpraliné olyan volt akár az édes pisztácia, a málnazselé pedig csak még istenibbé tette az amúgy is tökéletes kreációt. Egy szó, mint száz mindenkinek kötelező életében legalább egyszer megkóstolnia! Az alaphangulatunk tehát megvolt, mosolyogva tettük le a kisvillákat és tértünk át a kávékhoz. A cappucino díszítése nagyon szép volt, nehéz szívvel túrtam bele a sűrű habba. A tejhab fényes volt és csodás ízű, a kávéra sem lehet panasz, hiszen erős volt és karakteres.fullsizerender_17.jpg

fullsizerender_19.jpg

A fahéjas-diós latte kétféle szirupból készült. Az alján egy külön rétegben állt az aranyszínű sűrű folyadék. Erre épült a kávé, majd a tetején a tejhab. Nagyon esztétikusan nézett ki, amint megláttuk, rögtön összefutott a nyál a szánkban. Kóstolás után is megmaradt ez az érzés, ugyanis hálaistennek az íze sem hagyott kivetnivalót maga után.

fullsizerender_18.jpg

Jó tudni, hogy a sok modern kávézó mellett, még ilyen régi színfoltokat is talál az ember Budapesten. :)

A végére pedig egy kis különlegesség. Kék kávéhab a cappuccino tetején. ;)

Értékelés: 6/10

http://www.europakavehaz.hu