Kakaó + kávé = tökély, avagy Caffe Marocchino

Á la Maison Grand

Végre egy napsütéses szombat reggel. Mióta vártuk már azt a pillanatot, amikor a napsugarak séta közben az arcunkat simogatják. Az elmaradhatatlan reggeli edzés után így nyakunkba vettük a várost némi élelem és persze kávé után kutatva. Nem kellett sokáig gondolkozni, ugyanis anyukám már régóta megígérte, hogy elvisz az Á la Maison-ba, ahol azt az isteni Eggs Benedictet ette a múltkor. A Deák téren át sétálva azon izgultunk, hogy legalább egy két fős szabad asztal legyen, az ilyenkor mindig teli reggelizőhelyen. A szerencse azonban ma hozzánk pártolt, ugyanis pont kifogtunk egy éppen megüresedett helyet. Magyar hangot alig lehetett bent hallani, mindenhol csak turisták ültek. A pincérünk nagyon kedves volt, azonnal elénk tette a gyönyörű kék étlapot. Mi pedig, mint két éhes farkas rávetettük magunkat. Mondanom sem kell, hogy hosszú percekig őrlődtünk, mert annyi finomság volt felsorolva, hogy egyszerűen képtelenek voltunk választani. Végül úgy döntöttem, hogy ha már az Eggs Benedict miatt jöttünk, akkor mégiscsak illene azt kérnem. Anya pedig egy avokádós, angol muffinos tojás mellett tette le a voksát. Kopogó szemmel figyeltük, ahogy a pincérek hordják a szebbnél szebb tányérokat. Éreztük az ínycsiklandó illatokat, láttuk az emberek elégedett tekintetét, miután az utolsó morzsát is eltüntették a tányérjukról. Majd mi is megkaptuk. Két olyan művészien megkreált ételt tettek le elénk, hogy egy percig azon gondolkoztam, szabad-e nekem egyáltalán ehhez hozzáérnem. Hogy is ronthatnék el egy ilyen gyönyörű tányért? Aztán a bal vállamon ülő kisördög, vagyis az éhség győzött. Vágtam a tojásból és a pirítósból egy picinyke szeletet. Rendkívüli ízélmény volt. Sajt, sonka, pirítós és buggyantott tojás. Telitalálat!

Anyukám sem panaszkodhatott, hiszen az ő tányérján is hasonlóan ínycsiklandó falatok hevertek. Pár perccel később már teli pocakkal ültünk egymással szemben. Már rajtunk láthatták az éhes tekintetek az elégedettség hatalmas mosolyát. Ilyen finom reggeli után pedig mi is lehetne jobb, egy jó erős feketénél? Az Á la Maison-ban a Caffé Perté kávéival dolgoznak. Ők egyedi olasz családi receptek alapján állítják elő az itthon is forgalmazott terméküket. A pörkölőüzemük 2002-ben nyitott Budaörsön, amely Európai színvonalú és természetesen a legmodernebb technológiával van felszerelve. A kiváló minőségű kávéik Dél-Amerika leghíresebb ültetvényeiről származnak, amely garantálja a minőséget. Egy szimpla Espresso Macchiato-t és egy különlegesebb Caffe Marocchino-t rendeltünk. Az erős fekete kávé isteni volt. Erős és intenzív íze bebizonyította, hogy a Caffé Perté tényleg a legjobb alapanyagokból dolgozik. A Caffé Marocchino egy kakaószirupos espresso gőzölt tejhabbal, kakaóporral meghintve. Már csak az említésére is összefutott a nyál a számban. Küllemre tökéletes volt, és szerencsére a kóstolás után sem okozott csalódást. A kakaópor és a tej párosa pontosan ugyanolyan harmóniában állt egymással, mint a szirup és a kávé.

img_2415.JPG

img_2416.JPG

 Tökéletes megkoronázása volt ez egy ilyen fenomenális reggelinek. Mindenkinek csak ajánlani tudom, egy dologra azonban felhívnám a figyelmeteket. Ha hétvégén terveztek menni, mindenképpen foglaljatok előre asztalt. Ne fosszon meg senkit ettől az élménytől egy esetleges telt ház! ;)

 U.i.: És persze a mennyei waffelekről se feledkezzünk meg!!! 

Értékelés: 8 / 10

https://www.facebook.com/alamaisonbudapest/