Kóstold végig a telet, avagy hova menj a zimankóban kávézni!

Az őszi kávékörkép olyan nagy népszerűségnek örvendett, hogy úgy döntöttünk télen is felkutatjuk a legfinomabb kávékreációkat. :)

Általában a legjobbat szokták utoljára hagyni, hogy legyen egy szép csattanó, azonban ez a két kávé annyira finom volt, hogy nem tudom megállni, hogy ne erről írjak először. Nem titok, hogy ez a hely a szívünknek nagyon kedves. Szeretni és szeretve lenni, talán így jellemezném a velük való kapcsolatunkat. A Coffeshop Company szuper kompozíciókkal várja a fagyos hidegről érkező betévedőket. Vanilla chai és créme brulée. Sokáig gondolkoztam azon, hogy milyen szavakkal is tudnám leírni azt a csodás élményt, amit ez a két ital és a hely hangulata okozott nekünk. A felhőhöz rengetegszer hasonlítottunk kávét, ez is hasonló volt. Lágy és krémes, a vanília isteni esszenciájával. Mivel ez alapból kávé nélkül készül, mi csaltunk egy kicsit, de állítom, hogy így még finomabb volt. Cremée brulée-s kávét nem egyszer kóstoltunk már, de ez most mindet überelte. Az alján sűrű karamell réteg, a tetején a mennyország egy darabja tejszínhab formájában, egy kis karamellszósszal megkoronázva. Telitalálat volt. A pohár pedig, amiben szervírozták ezt a finomságot nagyon elnyerte a tetszésünket, egyikünk meg is kapta karácsonyi ajándékként. :) A kávézóban Ti is meg tudjátok vásárolni. :) Ennél tökéletesebb lezárást el sem tudtunk volna képzelni, az idei vizsgák után. Köszönjük Nektek!

Ár: 950/960 Ft

Értékelés: 10/10

20161221_104041_hdr_1.jpg

20161221_104411_hdr.jpg

20161222_125218_hdr-2.jpg

A Starbucks idén is hozza a már megszokott téli ízeket. Toffe Nut és Gingerbread latte szerepel a kínálatban, vagyis náluk, nugátos és mézeskalácsos finomságokkal kényeztethetjük magunkat. Árban magasan az előző felett van, náluk nincs se diákkedvezmény, sem semmilyen karácsonyi akció. 1190 forint a legkisebb adag, ami eléggé borsos, de egy évben egyszer talán belefér. Azt mindenképpen el kell ismernünk, hogy a különleges ízesítésekkel a Starbucks is célba talált, ugyanis mindkét latte elrepít a karácsony világába. A különlegességek tetejére isteni kekszmorzsát szórnak, ami az igazi koronája a kompozíciónak.

Ár: 1190 Ft

Értékelés: 8,5/10

received_1490652244282332.jpg
Costa nélkül nincs karácsony, hirdeti mindenhol a felirat. Hát bennünk felmerült a kérdés, hogy ezt vajon melyik kávéjuk alapján találták ki. Várakozással telve tértünk be a Nyugatinál található nagy üvegépületbe. Karamellás popcorn és brownie. Úristen, milyen hangzatos nevek! Sokáig szemeztünk vele, mire úgy döntöttünk, hogy most az egyszer kivételesen megengedjük magunknak.

          

Hát... nem volt túl jó élmény. Az egész ott kezdődött, hogy bent megkérdezték tőlünk, hogy itt tervezzük-e meginni, mert ha igen akkor biztosan várni kell, ugyanis hely az nincs. Jól van, - gondoltuk - majd kint megisszuk. Nehéz szívvel, de kiadtuk a kezünkből azt az 1300 forintot, amit képesek elkérni egy igazán kicsi kávéért. Szóval a csinos kis papírpoharat felmarkolva kiléptünk a farkasordító hidegbe. Mire a számig emeltem az italomat, lefagyott a kezem, kétszer, a tejszínhab pedig már 3 méter megtétele után összeesett. Na mindegy, a karamellás pop-corn biztosan mindenért kárpótol majd. Hát sajnos akkorát kellett csalódnunk, hogy szerintem én kávézónál még ekkora kiábrándulást nem éreztem. Pár szem szottyadt pop-corn úszott a beesett hab tetején. A brownie ízesítésűnél pedig ugyanez csak csokis sütivel. Rendben a díszítés nem sikerült, na de a kávé... ilyen vízízű löttyöt eddig még sehol nem mertek elénk rakni, főleg nem ennyi pénzért. A szirupot kispórolták belőle, szerintem a kávét is, vagy ha nem akkor az a fekete nem tudom miből készülhet... Egy szó, mint száz szörnyű élmény volt, és az a tudat, hogy ezért máshol kettő sőt még talán 3 finom italt és ihattunk volna, még jobban elszomorított minket. Szóval Costa nélkül igenis van karácsony!

Ár: 1300 Ft

Értékelés: 3/10