A Fekete, amely képes színt vinni a napodba!

Fekete

A nyár végi napokban rég nem látott barátok sora talált meg minket. Ilyenkor számtalan élményt szeretnék megosztani egymással, remélve, hogy az akkor átélt kalandok újra megelevenednek a gondosan megválogatott szavaknak köszönhetően. A kávéimádók bizonyára tudják, hogy a legmeghittebb társalgások elengedhetetlen kelléke egy jó nagy csésze fekete. Ebből a tényből kiindulva határoztuk el, hogy megkeressük azt a nyugodt környezetet, ahol egy finom kávé társaságában hajózhatunk kicsit az emlékek tengerén. Nem is jutottunk túl messzire, mert a Fekete nevet viselő kávézó, máris felidézte bennünk imádatunk tárgyát.                  20160906_100420_hdr_20161011231922876.jpg

Vacilálásnak helye nem volt, úgy döntöttünk leülünk a picinyke udvar egyik asztalánál, és engedjük, hogy a Fekete „új hullámai” messzire sodorják hajónkat. A 2013-ban nyitott kávézó kezdetben egy kisebb eszpresszó bárral rendelkezett, ahová a szemben lévő egyetemről szívesen betértek a felfrissülni vágyó hallgatók. Éppen ezért, hamarosan kibővítették az udvarra nyíló brew&food bárral, amely mellett mi is leültünk.

                     

Az újhullámos kávézók szokásához híven itt is a pultnál kell választani a különböző kávékból, amelyek láttán még gyakorlott fogyasztókként is könnyen zavarba jöhetünk. De a Google a barátunk :) – mondják sokan, így utánanéztünk, mi is az az Aeropress, a Chemex vagy esetleg a Cascara kávé. A mozgalomnak hála a Feketéhez hasonló kávézókban már különböző eljárással és eszközökkel készített finomságokat is kóstolhatunk. Neveiket pedig, épp ezek után kapják. A hely minimál berendezése és letisztult vonalai is azt hirdetik, itt a kávé a legfontosabb. Itt a legjobbat kapja az ember. Tejes kávét és cappuccinot kértünk, amelyet aztán az asztalunkhoz hoztak. Tehetséges baristákban nincs hiány. A kávé sűrű tejhabjába, szebbnél szebb motívumokat rajzolnak, amelyekbe sajnálva mártja bele az ember a kanalát, hiszen senki sem akarja, hogy eltűnjön az arcára mosolyt csaló szívecske.

img_20160921_182322.jpg

20160906_100507_hdr.jpg


Az alakzat eltűnt, a mosoly azonban nem, mert a kávé amely minden érzékünket elcsábította, igazán fenomenális volt. Az első korty után máris megrohamoztak minket az emlékek, egymást érték a történetek, több hónap lemaradását próbáltuk behozni. Egy csésze alig volt elég, hiszen kellemes helyen és társaságban repül az idő. A kávézóban elvitelre is kérhetünk egy pohár koffeinbombát. Erre az esetre egy jó tanács: ha a reggeli előadásra igyekezve próbáljuk magunkat feltölteni, ne az utolsó pillanatban érkezzünk, ugyanis ezekben az órákban óriási a forgalom, (persze ez érthető :) ) és meglehet, hogy sokáig kell várnunk az áhított cappuccinora. De az is biztos, hogy abszolút megéri, mert ez a fekete tényleg színesebbé teszi a napotokat! :)

Ár:  600/650 Ft

Értékelés: 6,5/10

http://feketekv.hu/

https://www.facebook.com/feketekv/