Megtaláltuk az aztékok rejtett kincsét!

Azték Choxolat

Hatalmas X-et tettünk a kincses térképünkre, mikor az Azték Choxolat-ba betévedtünk. Nem kell nekünk se arany, se drágakő, az itt kapható kávék mindennél többet érnek. Az ízt még csodálatosabbá teszi, hogy az egyik kávé 100%-ig biotermesztésű arabica. Sőt, a darálást ott helyben végzik, hogy még intenzívebb élményt nyújtsanak a vendégeknek. Ez azonban még nem minden, ugyanis a kis kávézó arra törekszik, hogy csökkentse a kizsákmányolásból fakadó társadalmi hátrányokat, ezért fair trade kávékat és teákat árulnak. Kezdünk rájönni, hogy a málna és kedvenc feketénk párosítása telitalálat. Finom ízéhez ezúttal a fehércsoki párosul, de nem ám szirup formájában. Minden egyes kis csokidarab, ami meglepetésszerűen landol a szánkban, maga a tökély. Nehéz is annál jobbat elképzelni, mint mikor annyi jobbnál jobb kávét látsz a kínálatban, hogy tudod, ide még jó sokszor vissza lehet jönni, és sorra az összes finomságot végigkóstolni.  Bevalljuk őszintén, mi már kétszer is meglátogattuk, annyira elnyerte a tetszésünket. A málnás-fehércsokis kreáció mellett, a karamella frappét és a fahéjas-vaníliás csodát választottuk még. Nem túlzás, ha azt mondom, hogy ennél finomabb karamellás ízesítést még sehol nem találtunk.

A kávézót csak még vonzóbbá teszi a tény, hogy két lány régóta dédelgetett álmának a megvalósulása. A picinyke kuckó, a házak között megbújó kis részen elhelyezett négy asztal a kis székekkel, mind-mind fokozzák az otthonosság érzését.

                       

A mosdó az emeleten található, ahová menet újabb meglepetésben volt részünk. Az asztalokon emlékkönyvek vannak, tele a vendégek kedvesebbnél kedvesebb szavaival. Olvasás közben, majdhogynem könny szökött a szemünkbe, olyan érzelmekkel dúsított leírásokat találtunk. Jó tudni, hogy másokat is így meg tud érinteni egy jól elkészített kávé, egy csodálatos helyen. Nagyon boldogok vagyunk, hogy belevágtunk ennek a blognak az írásába. Az elmúlt pár hétben olyan élményekkel gazdagodtunk, amikből kár lett volna kimaradni. Csak remélni tudjuk, hogy jó sok piros X-et tehetünk még, arra a bizonyos térképre!

20160905_172740_hdr.jpg

 20160905_172718_hdr.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Ár: 710 Ft

Értékelés: 9,5/10

http://www.aztekchoxolat.hu/

https://www.facebook.com/Azt%C3%A9k-Choxolat-288375538159/?fref=ts