Az egyetemi nap fénypontja!
Műhely Egyetem Cafe
Több, mint négy éve koptatom az ELTE Múzeum körúti kampuszának kissé már elhasználódott padjait. :) Ezalatt az idő alatt szakot váltottam, lediplomáztam, most pedig a mesterképzést gyűröm. Mindenkitől azt hallani, hogy de jók is voltak az egyetemi évek, a szabadság, a társaság. Ha nekem valamit ki kéne emelnem, az biztosan a töménytelen mennyiségű kávé lenne, amit elfogyasztottam. :D Mikor idekerültem még csak a KK, vagyis becsületes nevén Könyvtár Klub működött. Nem rossz hely, de a kávé nem valami díjnyertes. Így gondolhatjátok, hogy mikor 2014 novemberében megnyitotta kapuit a műhely, magunkon kívül voltunk örömünkben.
Az egyetemen eddig ismeretlennek számító kínálattal érkeztek. Volt itt minden mi szem-szájnak ingere. Leves, tészta, szendvics, croissant, panini, saláta, keksz, süti és még sorolhatnám. Személyes kedvencem a csirkés kuszkusz saláta, a tápióka puding mangó öntettel és a kesudiós-banán mousse. Mondanom sem kell, hogy elég sokszor nézek be ide, az órák közti szünetekben.
Természetesen, ezzel nem vagyok egyedül, ebédidőben hosszú sor kígyózik, megesik, hogy az ajtón túl is állnak az éhes és szomjas hallgatók. Szóval a hely nagyon menő, a kínálatban folyamatosan jelennek meg újdonságok, így sosem lehet megunni. :) Ilyen bevezető után, pedig képzelhetitek,hogy milyen rendkívüli a kávéjuk. A The Roasting Party termékeivel dolgoznak, a kávét helyben darálják. Talán, ezért lesz az íze ennyire isteni.
A baristák jeleskednek a kávédíszítés művészetében, hiszen mindig gyönyörű mintákat és szíveket varázsolnak a fényes tejhabba. Mostanában áttértem a mandulatejre, és bevallom őszintén az elején rettegtem, hogy milyen lesz majd kávéba töltve. Nagyon kellemesen csalódtam. A legjobb pedig az, hogy itt a műhelyben az alternatív tejek széles választékát megtalálni, így nem okozott gondot, mikor a hagyományos helyett, mandulatejet kértem. Csak egy példa, hogy lássátok ez egyáltalán nem természetes. Egyik nap a barátnőmmel 5 kávézóban jártunk, mire találtunk olyat, ahol tartanak mandulából készültet. A legtöbb helyen csak rizs- és szójatej szerepel a kínálatban, ami szerintem kávéval párosítva szörnyű ízt eredményez. Zárójel bezárva. :D
Visszatérve a Műhely Cafe-hoz, hihetetlenül örülök neki, hogy 3 évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy megnyitják nekünk ezt a fantasztikus helyet. Itt mindenki megtalálja, amit keres. Akár reggelizni szeretne, akár ebédelni, ha egy kis édességre vágyik, netán gyümölcsöt enne, ide bátran jöhet. Egészséges ételekben is bővelkednek, árulnak laktóz-, glutén- és cukormentes termékeket is. Mindent összevetve arra a következtetésre jutottam, hogy minden egyetem megérdemelne egy ilyet. ;)
Egy kis ízelítő:
Értékelés: 9/10
https://hu-hu.facebook.com/muhelycafe/