Nagyító alatt, maga a kávé nagykövetség!

Espresso Embassy

Hétfő reggel. Az édes pihenés vége, a hét kezdete. Amúgy sem túl szívderítő ez a nap, hát még ha fél 6-kor kell kelni. Gondolom nem kell sokáig magyaráznom, hogy éreztem magam, mikor az ébresztőóra ismerős dallamai felkeltettek legszebb álmaimból. A szemeim nem akartak nyitva maradni, a pihe-puha meleg takaró pedig nem engedett ki a fogságából. Na de mivel a felnőttek élete nemcsak játék és mese, kikászálódtam. A java azonban csak most jön. Egy egyetemi kísérlet miatt a mai napot nem kezdhettem kávéval. Három óra körül, már szinte élőhalottként kóvályogtam, mikor is drága blogolótársammal találkoztunk, és úgy döntöttünk, hogy ezzel a problémával rögtön a nagykövetséghez kell fordulni. 

20161010_170944_hdr.jpg

Ezután a rövid kis történetecske után, engedjétek meg, hogy bemutassuk Nektek magát, a kávé nagykövetséget, vagyis az Espresso Embassy-t.

20161010_170616_hdr.jpg

Az Arany János utcában rejtőzik a megoldás minden gondra és bajra. A kávézóba lépve rögtön elkap az "újhullámos" érzés. Modern gépek, letisztult környezet, kedves, és nem utolsó sorban tehetséges baristák. A polcokon a legfinomabb kávéból készült csomagok, a pulton mesés finomságok, a táblán pedig az éltető lé fajtáinak felsorolása. A mai nyertes pedig a cappuccino. Az utcán található piciny asztalkáknál foglaltunk helyet. A megváltás pedig perceken belül meg is érkezett. Gyönyörű fehér szivecskét festettek a tejhab közepébe. Már magától a látványtól is élettel telivé váltunk, hát mikor még megkóstoltuk.

A felső tejhab réteget már áthatotta a remek, karakteres kávé íz. A fekete pedig isteni volt. Pontosan olyan erős és intenzív volt, ami képes helyrehozni egy ilyen fárasztó napot. Kiélveztünk minden egyes kortyot, a mennyei illatokról nem is beszélve. Ez aztán tényleg kézműves kávézó, ahol szenvedélyünk tárgyának elkészítése tényleg művészet. Azt hiszem, bátran kijelenthetjük, hogy ők - nevükhez híven - méltón képviselik az újhullámos kávét kishazánkban.

Ár:  550 Ft

Értékelés: 7,5/10

https://www.facebook.com/EspressoEmbassy/