Nyáron fagyi, télen kávé kerül a tölcsérbe.

Ragùstami

Nem véletlenül alakult ki a kávésbögre szókapcsolat. Hiszen miből isszuk a kávét? Pontosan, bögréből. Vagy csészéből. A Ragùstami nevű kávézó ezen a szokáson kívánt változtatni. Ők a kávét nem pohárban, hanem tölcsérben kínálják. Sima vagy édestölcsért lehet választani, melyek belseje isteni csokival van borítva.

20161124_133942_hdr.jpg

Ebbe töltik az egyenesen Szicíliából érkező Moak kávét, amikben elegyítették az Arabica és Robusta szemeket. Nagyon erős és karakteres íze van. A tökéletes aroma minden cseppjén érezhető. Talán nem is véletlen, hogy pont ezt a kávét kóstolva jutott eszünkbe az a gondolat, hogy szeretnénk többet megtudni szenvedélyünk tárgyáról. A fajtákról, az ízekről, a kóstolás fortélyairól. Így jutottunk arra az elhatározásra, hogy részt veszünk egy tanfolyamon, ahol mindezekbe egy kicsit belekukkanthatunk. Szeretnénk egy kicsit szakértő szemmel rálátni a kávézók kínálatára, és átadni nektek is olyan információkat, ami sokaknak újdonságként szolgálhat. Na de visszatérve a Ragùstami teraszára. A fekete kávé és a csoki találkozása pedig egyszerűen isteni. Itt azonban még nincs vége az ízorgiának, ugyanis az ostyába harapva egy újabb falat mennyország jut a szánkba. Kész extázis ez az ízlelőbimbóknak. Az apró csèszébe helyezett tölcsér nagyon egyediés kreatív gondolat. Mikor megláttuk a képét, azonnal tudtuk, hogy ezt mindenképpen meg kell kóstolnunk.

A kiszolgálás nagyon szuper volt, a lány még a kávé fajtájáról is tudott nekünk információkat adni. A legnagyobb meglepetés azonban fizetéskor ért minket, ugyanis összesen 980 Ft-ba került. Bevalljuk őszintén, mi sokkal többre számítottunk. 490 forint egy ilyen különlegességért egyáltalán nem sok. Rengeteg hangutánzó szó hagyta el a szánkat, miközben az utolsó cseppig kiittuk a csészécskéket. Hmmm, nyami, azta, úristen, ilyet még soha nem ittam és hasonló kifejező gondolatokat hallhattak a mellettünk elhaladó járókelők. Mindenképpen meg kell azonban említenünk még az üzletben található rengeteg olasz finomságot. Nagyon nehéz volt ellenállni, legszívesebben az összesből kértünk volna, és egy morzsát sem hagytunk volna belőle. Arancinik, sós- és édes péksütemények, szendvicsek és minden más mi szem szájnak ingere.

Nyugodt szívvel ajánljuk mindenkinek ezt a kis olasz kávèzót, ami a Ferenciek terèn várja a kíváncsi felfedezőket. Minket megnyertek maguknak! A végére pedig egy kis kedvcsináló videó az étterem Facebook oldaláról :)  

              

Ár: 490 Ft ( :O :) :O ) 

Értékelés: 8/10

https://www.facebook.com/RagustamiBudapest/

http://www.ragustami.com/