Szimpla, de nem a romkocsma! Irány a háztáji!

Szimpla Háztáji

Új helyeket találni mindig nehéz feladatnak bizonyul. Hosszas keresgélések, Facebook-oldalak, internetes bejegyzések és még sorolhatnám. Azonban van, hogy rábukkanunk valami olyanra, ahova azonnal el akarunk menni. Ilyen kávézó volt a Szimpla nemrégen nyílt Háztáji része.

14725250_1450373704979246_1580881305_o.jpg

Romkocsma. Szerintem ez az a szó, ami mindenkinek eszébe jut a Szimpláról. A Háztáji berendezése is nagyon autentikus, régi telefonból van a kilincs, antik bútorok és tárgyak járulnak hozzá a hangulat teljességéhez. A gyönyörűen írt táblákon csábítóbbnál csábítóbb ajánlatok sorakoznak. Hosszas hezitálás után sikerült csak eldöntenünk, hogy melyik ínyencséggel melegedjünk meg, ezen a hideg őszi napon.

A pisztáciás és a rumos-mogyorós kreáció lett a befutó, a brownie-s különlegesség épp csak egy hajszállal maradt le (ezért még biztosan visszamegyünk). A fiú, aki fogadott minket elég csendes volt, nem beszélt sokat, viszont annál jobban dolgozott. Két kis üvegpoharat kapott le a polcról, amikbe beletöltötte a két választott szirupot, na meg az alkoholt. :D A pisztáciás szirupnak szuper zöld színe volt, már alig vártuk, hogy megkóstolhassuk. Következő rétegként, erre érkezett a finom tejhab, a harmadik csíkot pedig a szemünk előtt őrölt fekete adta. Has Bean kávéval dolgoznak, ugyanis ennél a márkánál visszakövethető egészen a forrásig, honnan érkezett az alapanyag. Míg készültek a finomságok körbenéztünk. Volt itt minden mi szem-szájnak ingere. Különböző édességek, pohárkrémek, mascarponés és csokis nyalánkságok. Házi sütik minden mennyiségben, paleo kreációk és smoothie-k. Ezenkívül szendvicsek, sós finomságok, sőt, még napi menü is színesíti a palettát. Egy borhűtőre is ráakadtunk, valamint extrém ízesítésű limonádékat is felfedeztünk.A hely sajátos varázsa teljesen magával ragadott minket. Az, hogy előttünk vált porrá a kávébab, csak fokozta a hangulatunkat. Hát még mikor megkaptuk az áhított italokat.

14618676_1450373758312574_811196497_o.jpg

A pisztácia mindkettőnk nagy kedvence, mert az íze eszméletlenül hasonlít a manduláéra és a marcipánéra. A zöld szirup és a kávé elegye tökéletes párost alkotott, egy korty mennyország volt ez a számunkra. Alkoholból sem volt hiány, a rumos-mogyorós csodában érezhető volt a bódító ital, pont annyira, hogy a mogyoró és kávé ízét pikánssá tegye. Üldögéltünk, beszélgettünk, hiszen jó kávé mellett jönnek a szuper ötletek. Az idő pedig olyan gyorsan elszállt, mint az ital a poharunkból. Olyan helyet, ami egyedi, aminek van stílusa és egyénisége, mindig élmény találni. A Szimpla Háztájit száz közül is megismeri az ember, hiszen a légkör, amit teremtettek, utánozhatatlan. 14800254_1450373711645912_1950096176_o.jpgHa azt mondjuk kávézó, biztosan nem egy ilyen helyre asszociálnak az emberek. Ezért kell mindenkinek feltétlen meglátogatnia, hiszen a mai világban annyi lehetőségünk van, és mégsem használjuk ki őket elég jól. Mindig a bevált helyekre járunk, ugyanazt isszuk és esszük. Megvannak a kedvenc boltjaink, ahol ruhát és cipőt veszünk. A mi küldetésünk viszont az, hogy kiszélesítsük mind a saját, mind az olvasóink látókörét, ezzel is segítve, hogy a szürke hétköznapokba apró meglepetéseket csempésszünk. :)

Ár: 650 FT/790 Ft

Értékelés: 8/10

https://www.facebook.com/SzimplaHaztaji/

http://szimpla.hu/