Elefántból bolha lett a Zoska!

Zoska Reggeliző Kávézó

Mikor elkezdtük írni ezt a blogot, reméltük, hogy minél később jön el a pillanat, mikor valami olyannal szembesülünk, ami nem fenékig tejfel. Ez a bejegyzés, bizonyos szempontból egy első lesz, csak sajnos nem a jó értelemben. Régen nagyon szerettük a Zoskát, mert ez volt az egyetlen hely, ahol vattacukros kávét kínáltak, ami olyan ízélményt adott, mintha egy felhőbe harapnánk bele. Imádtuk. Szerettünk itt reggelizni, a zabkása mindig is nagy kedvencünk volt. Erről a régi képek tanúskodnak :)

20150929_142056-2.jpg

20150929_142357-2.jpg

Miért írunk múlt időben? Sajnos, leromlott a színvonal. A kávézóba lépve tömény zsírszag csap meg, ami sajnos beleissza magát a hajadba és a ruhádba, így azt egész nap magadon kell hordoznod egészen addig, míg el nem jutsz a zuhanyzóig. Valljuk be, senkinek nincs kedve egész nap rántottaszagúan mászkálni, főleg úgy, hogy meg sem érte beülni arra a reggelire vagy kávéra. Egyik reggel, két óra között megéheztünk és úgy döntöttük benevezünk egy tojásra. Helyet foglaltunk a galérián és rendeltünk két rántottát. Nem hazudunk, ha azt mondjuk, hogy 30 teljes percig nem történt semmi. Fél óráig nem sok rántotta készül, szóval nem értettük mi lehet a gond. Nincs tojás? Most hozzák a tyúkot? Nem igazán volt több időnk, ugyanis az órakezdés már a nyakunkon volt. Lementünk megkérdezni, hogy nem felejtették-e el esetleg a rendelésünket. Beismerni persze nem merték, de érezhető volt, hogy ez lehet a probléma gyökere. Újabb 10 perc elteltével megkaptuk a reggelinket, amit kb 5 perc alatt kellett belapátolnunk, hogy ne késsünk el. Az ízére nem is tudtunk figyelni, monoton mozdulatokkal tüntettük el az ételt a tányérról. Szomorúan hagytuk el a helyet, arról nem is beszélve, hogy olyan szagunk volt, mint két, jó sok zsírban kisütött bundáskenyérnek. Ez az eset sokáig rányomta a bélyegét a Zoskára, hónapokig kerültük is. Nemrégen azonban úgy döntöttünk, jár neki még egy esély. Eltelt néhány hónap, reményekkel telve léptünk be az ajtón. Ismét csalódnunk kellett. Vattacukros kávé már nem kapható, a kiszolgálás hihetetlen nyers és rideg, a kávé pedig vízízű. Elképzelhetitek, milyen állapotban távoztunk, ráadásul a már bent megszokott zsírszagot is magunkon kellett hordoznunk egész nap. Dühös eszmecserét folytattunk a Károlyi-kert előtt, miközben a jellegtelen kávét iszogattuk. 

20161011_121435_hdr.jpg

Hiába kéred elvitelre, a szag követ, ráadásul az ital már ízre sem az igazi. Amilyen szuperül indult a Zoska, a nagy üvegablak mellett műfüvön ücsörgős kedves kis hely csillaga - nálunk legalábbis - már leáldozott. Egyszer még kifoghatjuk azt a pincért, akinek rossz napja van, nem kedves és elfelejti a rendelésünket. Másodszor viszont már úgy gondolod, hogy ő biztosan mindig ilyen, és hozzá nem szeretnél visszatérni.Főleg úgy, hogy az oldalukon hirdetett szöveg így hangzik: "Bárhogy is, mi azon leszünk, hogy jól érezd magad és legyen egy hely a nyüzsgő világban, ahol megpihenhetsz, akár csak egy eszpresszó erejéig is." Nem igazán szeretünk rosszat leírni, legfőképp azért, mert az azt jelenti, hogy a fő célunk ezen a helyen nem teljesült. Olyat ugyanis nem akarunk ajánlani, ami többszöri próbálkozás után sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Igazán sajnáljuk, hogy a kedves kis reggelizőhely, amit régen úgy szerettünk, így megváltozott. Soha nem mondjuk, hogy soha, szóval elképzelhető, hogy újabb hónapok elteltével, örök optimistaként, újra teszünk egy próbát, egyenlőre azonban a friss élmények miatt, ez még nem szerepel a listán.

Ár: 550 Ft (normál)

Értékelés: 3,5/10

http://www.zoska.hu/index.html

https://www.facebook.com/zoska.budapest/