Kávéünnep az Apricot Coffee-ban!

Apricot Coffee

Szeptember 29-e nem egy átlagos őszi nap. Ragyogó napsütés, csiripelnek a madarak és természetesen ma van egyetlen igaz társunk, a kávé világnapja. Pont arról beszélgettünk reggel, hogy az emberek rögtön felkapják a fejüket a kedvezmények láttán. Nem volt ez másképp akkor sem, mikor a Facebookon felfedeztük, hogy az Apricot Coffee-ban féláron kapható minden egyes kávé. Ezt az alkalmat nem hagyhattuk ki, úgyhogy elindultunk a Bródy Sándor utcába.

 

Az első benyomásunk az volt, hogy ez egy nagyon aranyos kis hely. Mondhatnám úgy is, hogy egyszerű, de nagyszerű. Mikor beleszagoltunk a levegőbe, rögtön megéreztük a frissen lefőtt kávé mennyei illatát, amik egyébként, az ír és az ausztrál kávékultúra ízvilágát képviselik. A tulajdonosok egyenesen Dublinból hozták el nekünk, ezeknek a fantasztikus csodáknak a receptjeit. Úgy gondolom bátran kijelenthetjük, nagyon örülünk neki, hogy a hazaköltözés mellett döntöttek, hiszen az Apricot Coffee, Budapest egy nagyon üde színfoltja lett.

A választékot egy családfára hasonlító ábrán mutatják be. Mi a sok-sok ősi kávé talán ükunokái mellett tettük le a voksunkat. Nevén nevezve őket, egy Mocha-val és egy Karamell Macchiato-val távoztunk. A forrócsokis kávé egyszerűen zseniális volt, de a francia karamellsziruppal elegyített macchiato sem hozott szégyent a készítőire. A szépen díszített kávék a gyengéink, így el lehet képzelni, hogy mit éreztünk, mikor megláttuk az édes, habos nyusziformát a csokis tejhab közepén. Akár egy pamacsfelhő, úgy mosolygott ránk. Erről a kis meglepetésről biztosan mindig emlékezni fogunk az Apricot Coffe-ra.14513617_1393664617314429_589537886_o.jpg

Természetesen a La Marzocco géppel készített pompás kávék mellett más csodákat is rejt ez a kis kuckó. Egészséges gyümölcslevek, vegán sütik és bonbon-ok, valamint zabkekszek és csokik is fellelhetők a pulton. A kiszolgálás remek, a barista mosolya ránk is rögtön átragadt. Biztosan azért, mert érződik, hogy a saját kávézójába mindenki szívét-lelkét beleteszi. Egy házaspár valóra váltott álma, ami a feleség hirtelen ötlete révén kapta az Apricot, vagyis sárgabarack nevet. Ezt a történetet ismerve pedig biztosak vagyunk benne, hogy a szeretet és kedvesség az, ami érződött ezekben a mesés kávékban. Nagyon örülünk neki, hogy vannak olyan helyek, ahol komolyan veszik ezt a világnapot, és kedveskedni szeretnének azoknak, akik legalább annyira szeretnek hódolni kávé iránti szenvedélyüknek, mint maguk a tulajdonosok. Ez volt az első, de biztosan nem az utolsó alkalom, mikor náluk jártunk. Köszönjük ezt az elképesztő élményt!

 

Ár: 700 / 750 Ft (A kávé világnapján csak a fele! :D)

Értékelés: 8/10

https://www.facebook.com/apricotcoffee