Szállj el kismadár! :)

Blue Bird Cafe

Egyszer volt, hol nem volt… akár így is kezdhetném, hiszen a Blue Bird Cafe-ban töltött kis idő tényleg mesés volt. Szóval egy gyönyörű nyári délutánon utunk a Gozsdu udvarba vezetett, ahol részesévé váltunk a kék kismadaras hely okozta varázslatnak. Kávékülönlegességből itt is találni néhányat, igaz ez itt nem az ízek különböző variációjából ered. Azonban a helyben őrölt kávéjuk felkeltette az érdeklődésünket.

                      

Egy karamellás és egy csokis kávét kértünk, mert ezek azok az ízek, amik majdnem mindenhol megtalálhatók, ezért tökéletesek összehasonlítási alapnak. A különböző szószokat már elég jól ismerjük, a legtöbb helyen Monin szirupokkal bolondítják meg az italokat, itt azonban valami mást kaptunk. A kávénk alján sűrű, vastag rétegben állt a kért szósz. Szerelem volt ez első látásra. Az aranybarna karamell, a helyben pörkölt és őrölt hihetetlen kávé valamint a tej, gyönyörű csíkos csodát alkotott. Nem volt ez másként a csokissal sem. Az első kortyot nehéz is szavakba önteni. Ilyen intenzív és finom csoki és karamell szószt, talán még nem is kóstoltunk.

20160905_155349_hdr_20160925145839664.jpg

received_1389797474367810.jpg

received_1389797477701143.jpg

A fehér-kék csíkos padokkal és székekkel kirakott teraszon a tökéletes íz mámorában úszva vettük észre, hogy a mellettünk ülő asztalra stílusosan két kis veréb szállt, akik a nemrégen hulló esőből megmaradt vízből próbáltak iszogatni. Így történt hát, hogy nyugodtan hátradőlve kávézgattunk a Blue Bird Cafe teraszán, miközben édes madárkákban gyönyörködtünk, akiket megvilágított a fentről beáramló napfény. Tényleg mesebeli pillanatokat éltünk itt át. Olyan élmény, amit elraktározol az agyadban és bármikor arra gondolsz, hogy milyen is egy tökéletes körülmény egy igazi kávépillanathoz a legjobb barátnőddel, ez jut eszedbe. A házi készítésű sütemények képeit most még csak megcsodáltuk az étlapon, de legközelebb biztosan meg is kóstoljuk. A kávélapon is sorakoztak még érdekességek, amik kíváncsivá tettek minket, azonban sajnos az interneten talált Nutella frappé nem volt köztük. Biztosan visszatérünk még, reméljük, addigra újra színesíteni fogja az itallapot. Itt  a vége, fuss el véle, legyél te is a kávézó vendége! ;)

Ár: 690/790 Ft

Értékelés: 8/10

https://www.facebook.com/bluebirdcafehungary/