Illango-ra Budapestnek is szüksége van!

Illango DesszertLAK

Idén januárban, életemben először jutottam el Hajdúszoboszlóra. Budapesttől több, mint 200 km választja el, így egy laza 3 órás kocsiúttal kezdődött a három napos kalandunk. Mikor megérkeztünk még nem gondoltam volna, hogy egy olyan helyet találunk majd itt, amit Budapesten is megirigyelhetnének. A reggeli biciklis túránk után arra gondoltunk, hogy beülünk kávézni. Két helyre is bementünk, ám hiába tetszettek kívülről, a kínálat nem igazán fogott meg minket, így tovább folytattuk utunkat. Már az okostelefonokat is segítségül hívtuk, hátha adnak valamilyen szuper tippet, de legnagyobb csalódásunkra az első két találat zárva volt. Majdnem neki keseredtünk, mikor rábukkantam egy ígéretesnek tűnő kávézóra, ami alig pár percnyire volt tőlünk. Gyorsan bringára pattantunk és izgatottan tekertünk a célig. Képzelhetitek mekkora öröm volt, mikor megláttuk a nyitva táblát!

img_6589.jpg

Miután kiujjongtuk magunkat, hogy végre kávéhoz jutunk, gyorsan szemügyre vettük a helyet. Nagyon újnak nézett ki, mindenhol tökéletesen szépre festett falak és makulátlan bútorok voltak. A díszítés egyedi. Apró tárgyak, koszorúk és virágok ékesítik a polcokat.

img_6587.jpg

img_6601.jpg

Rengetegszer írtam már, hogy az édesség számomra függőség, így akármikor meglátok egy süteményes pultot eláll a lélegzetem. Szerencsére drága barátnőm is így volt ezzel, tehát nem csoda, hogy 5 percig bámultuk a finomabbnál finomabb falatokat az üveg mögött, mert képtelenek voltunk dönteni. A végén megegyeztünk abban, hogy kétfélét kérünk és elfelezzük. Azt hiszem 6 vagy 7 féle paleo süti is volt a választékban, ami még Budapesten is ritka. Általában 2-3 reform édesség található, van hogy csak szénhidrátcsökkentettek. Szóval majd kiugrottunk a bőrünkből, mikor elénk rakták a citromos és málnás csokis csodát.

Kávéból is volt választék, egy világos pörkölésű citrusos ízvilágú és egy sötét pörkölésű olasz, ami 100% arabica. A lány, aki kiszolgált minket, mindent részletesen elmesélt róluk. Így tudtuk meg, hogy ritkaság számba megy az olasz kávéknál, hogy valóban 100% arabica. Musetti kávéval dolgoznak, akik a leszedéstől egészen a csomagolásig végig követik a termék útját. A kedves kiszolgálás mellett, nagyon szimpatikusnak találtam, hogy ennyire segítőkész volt, rengeteg információt megtudhattunk tőle. Ajánlotta, hogy a növényi tejjel inkább a sötét pörkölésű kávét igyuk, mert a világos inkább a másikhoz passzol. Nem is tudom, hogy voltak-e már velem ilyen kedvesek az eddigi látogatásaim alatt.

img_6632.JPG

img_6590.jpg

img_6591.jpg

Fantasztikusan éreztük magunkat. A kávé fenomenális volt, a sütiktől is eldobtuk az agyunkat. Távozás után eléggé lelombozódtunk, mert nem jöhetünk ide mindennap, Hajdúszoboszló sajnos túl messze van ahhoz, hogy ezt megtehessük.

Egész úton hazáig arról beszélgettünk, hogy ha nem tudtuk volna hol vagyunk, biztosan azt gondoltuk volna, hogy Budapesten. Meg is állapítottuk, hogy nekünk is szükségünk lenne legalább egy Illangóra, ha nem többre!

 Ár: 550 Ft

Értékelés: 9/10

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

https://www.facebook.com/pg/illango.desszertlak/